Bookmark Pembiayaan Peribadi-i's blog!


Hari Ini:

PERBANDINGAN PENGIRAAN

Oleh kerana ramai yang bertanyakan perbezaan di antara produk bank KFHMB (kod potongan CoShare) dengan produk C**B (kod potongan biro angkasa: Koperasi Tanjung Keramat Kota Kinabalu Berhad), berikut adalah penerangan berasaskan kepada perbandingan:

Pengiraan berdasarkan pada pembiayaan RM100K untuk tempoh 20 tahun

¤ KFHMB » RM856.30 sebulan untuk pembiayaan RM100K.

¤ C**B (Koop Tanjung Keramat) » RM777.04 (752+2%+10) sebulan untuk pembiayaan RM100K.

C**B-Koop » pembiayaan RM100K, pelanggan dapat bersih maksima RM94,800 (payout paling tinggi 94.8%). Di sini, pelanggan dah 'lesap' dalam minima RM5,200 kerana payout paling tinggi 94.8%.

Pelanggan KFHMB hanya perlu memohon pembiayaan RM95K. Bayaran bulanan RM813.50. Pelanggan menerima payout 100%, perbezaan dalam RM36.46 dengan C**B-Koop.

[Contoh]: Jika selepas 2 tahun pertama pelanggan berhajat untuk overlap pinjaman.

Pelanggan A memohon pembiayaan dengan C**B-Koop dan pelanggan B memohon pembiayaan dengan KFHMB. Kedua-dua pelanggan ini membuat overlap tempat yang sama (pelanggan A C**B-Koop dan pelanggan B KFHMB).

1) Contoh anggaran penyelesaian pinjaman (full settlement) kedua-duanya.

Pengiraan mudah full settlement C**B-Koop » RM777.04 x 24 bulan = RM18,648.96 – RM7,960 (profit rate 2 tahun berasaskan pada pembiayaan RM100K) – 60% = RM4,275.58.

Anggaran full settlement = RM100K – RM4,275.58 = RM95,724.42

Pengiraan mudah full settlement KFHMB » RM813.50 x 24 bulan = RM19,524 – RM9,481 (profit rate 2 tahun berasaskan pada pembiayaan RM95K) – 60% = RM4,017.20

Anggaran full settlement = RM95K – RM4K = RM91K

C**B-Koop » anggaran full settlement RM95,700
KFHMB » anggaran full settlement RM91K.

Justeru, pelanggan A kerugian RM4,700 selepas 2 tahun pertama untuk full settlement overlap berbanding pelanggan B.

Kebiasaannya, pengiraan full settlement koop TIDAK SAMA dengan bank. Kadar rebet lebih rendah. Cuma di sini dibuat perbandingan dengan menggunakan kaedah pengiraan yang sama.

2) Disbursement:

C**B-Koop » tahun pertama selepas disbursed, pelanggan A dah 'lesap' RM5,200 dari pembiayaan RM100K (payout 94.8%).

KFHMB » pelanggan B menerima 100% dari pembiayaan RM95K (pelanggan B tidak perlu mohon RM100K untuk dapat RM95K).

Keputusan: pelanggan A sudah kerugian RM5,200 dari payout berbanding pelanggan B.

3) Perbezaan bayaran bulanan dalam masa 2 tahun:

C**B-Koop » RM777.04 x 24 bulan = RM18,648.96
KFHMB » RM813.5 x 24 bulan = RM19,524

Jadi, perbezaan dalam RM875.04. Pelanggan B rugi RM875.04 selepas 2 tahun pembayaran berbanding pelanggan A.

Fakta situasi 2 kes ini selepas 2 tahun kedua-dua pelanggan nak overlap:

Jumlah pelanggan B (KFHMB) hanya rugi dalam 2 tahun pertama RM875.04 jika dibandingkan dengan pelanggan A melalui potongan bulanan.

Jumlah pelanggan A (C**B-Koop) pula rugi dalam 2 tahun pertama RM10,100 (RM9,900 + RM200, RM200 dari RM95K - RM94,800) jika dibandingkan dengan pelanggan B melalui payout dan full settlement.

*Contoh full settlement C**B-Koop di atas menggunakan kaedah cara pengiraan full settlement dari bank. Jika menggunakan kaedah pengiraan koop, anggaran full settlement adalah jauh lebih tinggi.

Tepuk dada, tanya kami (KRIZA EMPIRE). Jangan sudah terkena dengan koop, baru nak tepuk dahi yang luas tu (sebab rambut dah banyak luruh).

*Semua kos-kos pembiayaan peribadi-i KFHMB akan dikira langsai (waived) selepas 3 tahun pembayaran balik jika membuat overlap dengan KFHMB. Ianya adalah program istimewa untuk Kempen Pelanggan Setia (Loyal Customer Campaign).

Sememangnya tidak rugi jika memohon dengan produk KFH Pembiayaan Peribadi-i ini.

Pembiayaan peribadi-i dari KFHMB ini memberikan anda LEBIH tunai.

Kebiasaannya mana-mana produk pure bank lebih prefer overlap selepas 2 tahun pembayaran balik. Dengan potongan yang sama dan dipanjangkan tempoh, boleh dapat LEBIH tunai lagi!

Dan lagi, dalam masa 2 tahun ke atas, akan ada kenaikan gaji, senang nak overlap dan dapat LEBIH tunai.

Apa pilihan anda? Pembiayaan peribadi-i dari koop atau KFHMB? ANDA PILIH!


19 comments:

jrahim - you are what you read said...

slm..andainya umur saya 50 tahun...dan saya ada loan dgn coshare...selepas 2tahun masih layakkah lagi saya membuat overlap ? Tq.

Mr.K™ said...

w'salam jrahim,

kelayakan dikire berdasarkn kpd beberape faktor iaitu baki usia dlm prkhdmtn, jumlah baki 60% ptgn gaji samada cukup atau tidak utk 'overlap' jumlah baki loan lama & rekod kewangan semasa.

siir... said...

saya baru bekerja3 bulan dalam perkhidmatan awam (tetap) dgn pendapatan +/- RM250. Slip gaji ada dua sebab gaji bulan 1 & 2 dibayar dalam 1 slip gaji(untuk 2 bln). Layakkah saya utk memohon KFHMB?

Mr.K™ said...

siir...

sekiranya jawatan saudara/i bukan dlm kategori PAR, tempoh minima perkhidmatan sekurang-kurangnya 2 thn. bagi PAR, sekurang-kurangnya TELAH berkhidmat lbh dr 3 thn.

LyaEyz said...

Salam,

Boleh ke saya buat loan dengan jumlah yang banyak untuk menutup loan sy dengan pihak bank? kiranya, sy hanya akan berhutang dengan pihak KFHMB saja.

Mr. K™ said...

w'salam LyaEyz,

boleh. ianya dikira sbg overlapping loan.

LyaEyz said...

sy ada hantar borang perkiraan kepada mr.K. tq

Mr. K™ said...

kami terima bnyk borang semak permohonan. borang semak permohonan LyaEyz dihntr atas nama siapa?

adi said...

Boleh saya tahu rate terkini sekiranya ingin membuat overlapping?

Dan untuk kakitangan UKM Bangi, pemotongan melalui majikan bolehkan dibuat?

Mr. K™ said...

salam adi,

fresh loan atau overlap, rate masih sama 4.99% flat.

sekiranya blh buat ptngn gaji melalui biro angkasa, yea staf tetap ukm blh memohon.

Akira Kirana said...

bole xbg anggaran bayaran balik sy dgn KFHMB sekiranya saya nak buat fullsettlement pinjaman baru 10bulan dengan nilai rm10k

Mr. K™ said...

salam sejahtera saudara/i akira kirana,

utk membuat anggaran kiraan full settlement nie payah sket. takut nnt jauh sgt bezanya. cume apa yg blh sy katakan, saudara/i akn dikenakn caj penalti lbh kurang 10%.

biasanya early settlement nie ok bile dibuat selps loan berusia atas 3 thn. usia loan saudara/i baru 10 bulan, mmg pihak bank terpaksa kenakn caj penalti sbb dulu semasa loan diluluskan, pihak bank membayar insuran utk tempoh loan tersebut. jika 20 tahun, pihak bank tidak menerima refund dr pihak insuran akn premium terlebih byr 19 tahun 2 bulan.

harap maklum.

AfifSamshuri said...

Assalamualaikum,

Kalau sektor swasta boleh memohon pinjaman peribadi dengan KFHMB tidak?

kalau boleh leh tak email kat saya afifsamshuri@gmail.com

Mr. K™ said...

w'salam afifsamshuri,

buat masa nie staf sektor swasta masih blm blh mohon pembiayaan peribadi-i kfh nie. hrp maklum.

mizzrina said...

Saya ada hantar emel pertanyaan...

Mr. K™ said...

salam mizzrina,

emel anda telah dibalas.

Fionery Laginis said...

selamat malam, adakah kerja swasta boleh memohon?

Mr. K™ said...

selamat malam Fionery Laginis.

buat masa nie staf sektor swasta masih blm blh mohon pembiayaan peribadi-i kfh nie. hrp maklum.

Yusri Yunus said...

adakah kfh terlibat dengan had baru yg diumumkan loeh bnm iaitu pinjaman peribadi had maksimum bayar balik hanya untuk 10 tahun saja

Post a Comment

Anda punyai pendapat-cadangan-ulasan-pertanyaan?
Sila tinggalkannya di ruangan di bawah. Terima kasih.
-KRIZA EMPIRE-






Sila klik jadual di atas untuk imej yang lebih besar & jelas.

Kurang jelas dengan kira-kira jadual perbandingan pengiraan di atas? Kami huraikan lagi secara lebih mendalam DI SINI. Jom!


Untuk sebarang kemusykilan berkenaan produk KFH Murabahah Pembiayaan Peribadi-i, anda boleh menghubungi kami mengikut kaedah mana yang lebih memudahkan anda:

.:: Telefon @ SMS ::.
+6010-251 3237 (Sila SMS Mr. K™ @ Khair)

.:: Hantarkan emel pertanyaan anda sekarang! ::.


.:: Berinteraksi bersama kami di YM! ::.
Mr.K™ @ Khair


.:: Berinteraksi bersama kami di Skype! ::.

Mr.K™'s current status

.:: Hantarkan pertanyaan anda di inbox FB kami sekarang! ::.
Khair's FB
Nota: Sila klik imej di atas untuk ke akaun Facebook.

.:: Berinteraksi bersama kami di CariGold.com ::.
Mr.K®
Nota: Sila klik imej di atas untuk ke akaun forum CariGold.com

.:: Berinteraksi secara 'back-door' ::.

Nota: Komunikasi secara langsung sebegini TIDAK memerlukan anda mempunyai software Yahoo!Messenger ataupun login ke akaun Yahoo! anda. Hanya masukkan nama anda di ruangan nickname & berkomunikasilah bersama kami secara privasi.
Firewall ataupun YM! dihadang, kini ianya bukan lagi menjadi masalah.


.:: ::.
Pertemuan bersemuka
Nota: Pertemuan bersemuka bergantung kepada kelapangan masa & lokasi pertemuan.



Maahad Tahfiz An-Nur

Kepada para dermawan sekalian, inilah peluang keemasan untuk mendapatkan saham akhirat. Sumbangan derma boleh didepositkan ke akaun MAYBANK 562478123076 MAAHAD TAHFIZ AN-NUR. Sebarang pertanyaan, sila berhubung terus dengan YBhg. Kapt (R) Ustaz Hj. Mohd. Rapi Hj. Mohd. Nor di talian +6013-399 0239.

Alamat: Maahad Tahfiz An-Nur, No.21, Jalan 11, Desa Subang Permai, 40150 Shah Alam, Selangor.

Maybank2u.com

Sabda Rasulullah S.A.W:
إِذَا مَاتَ ابْنُ آدَمَ اِنْقَطَعَ عَمَلُهُ إِلاَّ مِنْ ثَلاَثٍ : صَدَقَةٍ جَارِيَةٍ أَوْ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ أَوْ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُوْلَهُ.
Maksudnya: "Apabila matinya anak Adam maka terputuslah segala amalan melainkan tiga perkara iaitu sedekah jariah yang ditinggalkannya atau ilmu yang dimanfaatkan atau anak yang soleh yang mendoakannnya".
- (Hadis riwayat Imam Muslim)




Magnifier Sila klik risalah promosi di atas untuk imej yang lebih besar & jelas.




KRIZA EMPIRE
(001979479-A)


Data-data permohonan terbaru dikemaskini dari masa ke semasa:



Status: Rekod data permohonan 'Nor Azila Binti Yahaya' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nora Aizan Binti Abdul Razak' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Ahmad Zaiton Bin Abd Rahman' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Husaini Bin Zainuddin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Meor Ismail Bin Meor Ahmad' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Zaimal Bin Md Jamal' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Megat Iskandar Shah Bin Megat Abu Hassan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Suriany Binti Ibrahim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rosanita Binti Ibrahim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Aufa Bin Musa' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Salizawati Binti Hassin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohammad Khairi Bin Mohammed' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Muhammad Izzat Bin Abdul Rahim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Che Nazli Binti Jaapar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Zila Binti Ismail' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Malarvali a/p Sanggaran' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Salmah Binti Abdul Rahim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nur Azimah Binti Aziz' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Md. Sallehuddin Bin Cik Aziz' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mazlia Binti Muhammad' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nur Khairunnisa Binti Abu Hasan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Shukri Bin Abdul Rahman' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Muhammad Hudzairi Bin Aziz' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Sharifah Nizam Binti Syed Sulaiman' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Siti Nurkamilla Binti Ramdzan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Suzaidi Bin Adnan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Ahmad Shaharil Bin Jamaludin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Noor Azihan Binti Azizan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Md Yaisa Effendy Bin Yahya' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Suraiya Hani Binti Jaafar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Salehudin Bin Sukor' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Hasli Bin Hanafi' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Azral Izwan Bin Mazlan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Ahmad Safuan Bin Hazalan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Helmi Bin Senin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Zaidi Bin Mohamed' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Khairul Anuar Bin Mamat' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Md Nazri Bin Rusli' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Norazrina Binti Abdul Karim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Shah Bin Mat Nor' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Md Nazri Bin Md Zahari' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Khairul Adha Bin Ishak' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mimi Aishah Binti Zakaria' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Kamarulnizam Bin Ismail' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Suzana Binti Abdullah' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Noreah Binti Othman' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Hilmi Bin Nawi' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nora Zarina Binti Darham' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Shah Bin Rahman' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nor Ashikien Binti Mohammed' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rosmini Binti Muhammad' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Muhammad Sukri Bin Laraja' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohammad Zamil Bin Mansor' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Dediana Miku' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nur Azanim Binti Darus' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nor Saparudin Shah Bin Ibrahim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mahmud Bin Jobli' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Umar Bin Sapri' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Hasmida Binti Mustafa' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Marina Binti Mohamad' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohamad Ismail Bin Baharom' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Azhari Bin Mat Daud' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Ezuan Bin Amom' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Azizulrahim Bin Yusof @ Abdul Aziz' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Haliza Binti Abu @ Musa' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Khuzaini Bin Kaulan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Norlaili Binti Mat' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Kamal Azizi Bin Shaadan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Zamri Bin Jusoh' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nordin Bin Yusoff' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Adura Azlin Bin Ishak' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nurzumila Binti Dalimin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Adib Bin Ramli' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Noorsham Bin Rahmat' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Siti Maryani Binti Zakaria' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Yusairi Bin Mat' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Yusuf Bin Asby' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Zahriana Binti Abu Bakar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nor Farita Binti Mohd Ali @ Abdul Majid' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nor Hisham Bin Mohamad Saad' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Muhammad Shaiful Fahmi Bin Ismail' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nor Hisham Bin Muhamad Nor' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Muhammad Hafeez Bin Abu Seman' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rotina Anak Uwie' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Faizal Fazrin Bin Fauzi' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mahidin Bin Atar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Aziana Binti Abu Hassan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nur Azmah Binti Ariffin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Hasazura Binti Lah @ Abdullah' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Selasiah Binti Awang' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Zubaidi Bin Zakaria' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Kamarun-Niza Bin Mohd Yusoff' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Haslinda Binti Mustafa' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Norliza Binti Saidin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Solvea Owal @ Leyvia' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Dazrin Bin Danial' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Jamot @ Yusevender Bin Manganji @ Peter' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Annie Ng' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Irwan Bin Misdon' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Faizah Binti Pakwan Chik' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Paladius Bin N.Najir' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohammad Arif Bin Mustapha' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Norshahnaz Bin Md Zahir' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Asmah Binti Bujang' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rozaida Binti Ahmad' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Fadzli Bin Hamid' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nur Azmiza Binti Abdul Latip' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Zubir Bin Mohd Razali' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Aini Binti Bujang' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Saripah Aminah Binti Wan Bujang' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Roni Garau' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Siti Ruhayah Binti Mohd Junaidi' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Norfaizal Binti Hassan' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Noranizah Binti Juma'at' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Shabita Binti Hussian' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Fitri Bin Ramli' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Meriana Binti Ibrahim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'A.Roslan Bin AG Jaafar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Fathul Adni Bin Jasni' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Zuhaidi Bin Yaakop' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mahayudin Bin Mohamad Nor' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Noor Rashidah Binti Mihat' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rohasniza Binti Abdul Rashid' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Fadzilah Binti Sarkam' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rezina Binti Malik' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Suzilawati Binti Ana' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Sherry Jasmine Binti Shearack' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Faizal Bin Malik' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Osdah Rizam Bin Othman' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nurul Husna Binti Kassim' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Aminuddin Bin Daud' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohamad Najib Bin Ahmad' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Shalizan Bin Mohd Tajudin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Norratima Binti Kada' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Md Ali Bin Nusri' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Anis Syaharani Binti Sahabudin' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Annuar Bin Idreris' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Hazilawati Binti Harun' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Adzrul Bin Adzhari' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Zharif Bin Alias' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Shahril Bin Md Saleh' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nurrulfarrah Binti Mohd Isa' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Fairuz Binti Abdullah Hudi' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Juliana Bin Mohamed' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Kamarulzaman Bin Omar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Siti Zulinna Binti Zainal' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rahmah Binti Jaaffar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Nor Suzila Binti Sarmani' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Noorliana Binti Wagiran' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Mohd Rosli Bin Shahar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Rusnani Binti Mustafa' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Abang Ramblee Bin Abang Khaider' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Muhammad Arif Aizuddin Bin Abdullah' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Awang Nasihin Bin Awang Samah' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Roslina Binti Omar' telah dikeluarkan.



Status: Rekod data permohonan 'Muhammad Izran Bin Nazari' telah dikeluarkan.



Status:

Pemohon: Norshaliza Binti Saleh
No. Kad Pengenalan: 831204-01-****
No. Siri Borang: MBSB 1-11 1086183
Jumlah Dipohon: RM74,000-00
Jumlah Diluluskan: RM74,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Norhuda Binti Abd Hadi
No. Kad Pengenalan: 770903-08-****
No. Siri Borang: D 222710 / D 222707
Jumlah Dipohon: RM60,000-00
Jumlah Diluluskan: RM60,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Affendy Bin Ebi
No. Kad Pengenalan: 670829-13-****
No. Siri Borang: D 182496
Jumlah Dipohon: RM170,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Rekod CCRIS.




Status:

Pemohon: Norain Binti Ahmad Sabri
No. Kad Pengenalan: 860305-46-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643909 / 1643910
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Baki kelayakan TIDAK mencukupi untuk overlap.




Status:

Pemohon: Mohd Nadzir Bin Don
No. Kad Pengenalan: 571218-02-****
No. Siri Borang: D 222739
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: RM74,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Robiah Binti Abas
No. Kad Pengenalan: 671101-13-****
No. Siri Borang: D 182451
Jumlah Dipohon: RM50,000-00
Jumlah Diluluskan: RM50,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Abdul Latif Bin Mohd Yassin
No. Kad Pengenalan: 621027-08-****
No. Siri Borang: D 222743
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Mohd Hafidz Bin Abdul Wahab
No. Kad Pengenalan: 810809-10-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643921 / 1643922
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Siti Mahani Binti Masri
No. Kad Pengenalan: 720318-08-****
No. Siri Borang: D 222735
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Rekod pinjaman sewa-beli 3 bulan.




Status:

Pemohon: Abu @ Abu Sufian Bin Babok
No. Kad Pengenalan: 611004-04-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643858 / 1643923
Jumlah Dipohon: RM10,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Rekod CCRIS.




Status:

Pemohon: Norain Binti Ahmad Sabri
No. Kad Pengenalan: 860305-46-****
No. Siri Borang: MBSB 1-11 1536976
Jumlah Dipohon: RM125,000-00
Jumlah Diluluskan: RM125,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Arfah Syaziyyah Binti Mohd Yasin
No. Kad Pengenalan: 860204-03-****
No. Siri Borang: D 222717
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Baki kelayakan di bawah paras minima setelah pengiraan DSR.




Status:

Pemohon: Muhammad Taufik Bin A Rahman
No. Kad Pengenalan: 790319-01-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643926 / 1643927
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: RM17,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Rosniza Binti Abdul Rahim
No. Kad Pengenalan: 810927-05-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643928 / 1643929
Jumlah Dipohon: RM65,000-00
Jumlah Diluluskan: RM65,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Aizuddin Bin Abdul Ghani
No. Kad Pengenalan: 840406-07-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643938 / 1643939
Jumlah Dipohon: RM60,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Fatimah Binti Ismail
No. Kad Pengenalan: 820910-03-****
No. Siri Borang: D 073851
Jumlah Dipohon: RM30,000-00
Jumlah Diluluskan: RM30,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Ramezan Bin Ramli
No. Kad Pengenalan: 820620-02-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643039 / 1643040
Jumlah Dipohon: RM120,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Pengubahan pada slip gaji.




Status:

Pemohon: Muhamad Faizol Bin Yaakob
No. Kad Pengenalan: 800518-11-****
No. Siri Borang: MBSB 1-11 1536977
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: RM91,000-00
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Racqueline Mc Raphael
No. Kad Pengenalan: 810409-12-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1643934 / 1643935
Jumlah Dipohon: RM20,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Rekod CCRIS.




Status:

Pemohon: Nor Laila Binti Mohamed Sawai
No. Kad Pengenalan: 750807-02-****
No. Siri Borang: D 182449
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: RM15,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Haizal Bin Mohd Hamzah
No. Kad Pengenalan: 771201-04-****
No. Siri Borang: D 222790
Jumlah Dipohon: RM130,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Special attention account'.




Status:

Pemohon: Ezuan Suhaidy Bin Mohd Suhaimi
No. Kad Pengenalan: 831008-08-****
No. Siri Borang: D 222772
Jumlah Dipohon: RM14,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Special attention account'.




Status:

Pemohon: Abdul Jalil Bin Abdul Ghani
No. Kad Pengenalan: 620302-11-****
No. Siri Borang: D 222737
Jumlah Dipohon: RM10,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Special attention account'.




Status:

Pemohon: Harniza Binti Harun
No. Kad Pengenalan: 810805-10-****
No. Siri Borang: D 222760
Jumlah Dipohon: RM10,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Klien telah mempunyai 3 akaun lampau dengan KFHMB.




Status:

Pemohon: Zamahrie Bin Mat Sarip
No. Kad Pengenalan: 770505-13-****
No. Siri Borang: D 151342
Jumlah Dipohon: RM10,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Terdapat in-transit' di dalam Sistem Angkasa.




Status:

Pemohon: Mohd Hazrizal Bin Hazim
No. Kad Pengenalan: 800624-06-****
No. Siri Borang: D 182433
Jumlah Dipohon: RM11,000-00
Jumlah Diluluskan: RM11,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Nurul Huda Binti Abdul Rahim
No. Kad Pengenalan: 890120-08-****
No. Siri Borang: D 222738
Jumlah Dipohon: RM30,000-00
Jumlah Diluluskan: RM30,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Mohd Shahir Bin Seni
No. Kad Pengenalan: 690615-01-****
No. Siri Borang: D 222570
Jumlah Dipohon: RM80,000-00
Jumlah Diluluskan: RM80,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Mohd Hashrifa Bin Kassim @ Hashim
No. Kad Pengenalan: 830608-11-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1650462 / 1650463
Jumlah Dipohon: RM26,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Special attention account'.




Status:

Pemohon: Mohammad Fadzillah Bin Darahaman
No. Kad Pengenalan: 771019-13-****
No. Siri Borang: D 222784
Jumlah Dipohon: RM11,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Special attention account'.




Status:

Pemohon: Mohd Amiruddin Bin Ramli
No. Kad Pengenalan: 810805-08-****
No. Siri Borang: D 226302
Jumlah Dipohon: RM20,000-00
Jumlah Diluluskan: RM20,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Rosimah Binti Mat Noor
No. Kad Pengenalan: 770613-07-****
No. Siri Borang: D 226303
Jumlah Dipohon: RM65,000-00
Jumlah Diluluskan: RM65,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Umi Norasikin Binti Md Kamel
No. Kad Pengenalan: 840815-14-****
No. Siri Borang: D 226301
Jumlah Dipohon: RM35,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Rekod CCRIS.




Status:

Pemohon: Muhamad Shahril Bin Yaacob
No. Kad Pengenalan: 850331-08-****
No. Siri Borang: D 226313
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Special attention account'.




Status:

Pemohon: Harlisa Binti Zulkifli
No. Kad Pengenalan: 850601-03-****
No. Siri Borang: D 226312
Jumlah Dipohon: RM65,000-00
Jumlah Diluluskan: RM62,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Mohd Amiril Zazmi Bin Baharudin
No. Kad Pengenalan: 870616-06-****
No. Siri Borang: D 226314
Jumlah Dipohon: RM37,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Khairul Idram Bin Barokah
No. Kad Pengenalan: 750327-01-****
No. Siri Borang: IDSB 1-12 00127119 / 00127200
Jumlah Dipohon: RM160,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Rekod CCRIS.




Status:

Pemohon: Noor Zal Kamaliah Binti Sulaiman
No. Kad Pengenalan: 680905-04-****
No. Siri Borang: D 226322
Jumlah Dipohon: RM60,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Mohamad Izzat Bin Romainoor
No. Kad Pengenalan: 850905-11-****
No. Siri Borang: D 262616
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: High commitment.




Status:

Pemohon: Nur Aznalia Azura Binti Azhar
No. Kad Pengenalan: 861116-52-****
No. Siri Borang: D 292274
Jumlah Dipohon: RM65,000-00
Jumlah Diluluskan: RM65,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Kamarulzaman Bin Ali
No. Kad Pengenalan: 820305-03-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1921519 / 1921520
Jumlah Dipohon: RM90,000-00
Jumlah Diluluskan: RM90,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Jailieyana Binti Jaaffar
No. Kad Pengenalan: 791018-13-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1921116 / 1921117
Jumlah Dipohon: RM80,000-00
Jumlah Diluluskan: RM80,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Zuridah Binti Dahron
No. Kad Pengenalan: 791216-10-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1921126 / 1921090
Jumlah Dipohon: RM85,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Melebihi had potongan 60%.




Status:

Pemohon: Nur Ilyana Binti Haris
No. Kad Pengenalan: 870411-56-****
No. Siri Borang: IDSB 1-12 01077547
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: RM15,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Adzuar Bin Rambli
No. Kad Pengenalan: 811210-02-****
No. Siri Borang: IDSB 1-12 01077545 / 01077546
Jumlah Dipohon: RM25,000-00
Jumlah Diluluskan: RM25,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Ahmad Syukri Bin Muhammad @ Mohamed
No. Kad Pengenalan: 751127-14-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1921717 / 1921718
Jumlah Dipohon: RM80,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Semakan kelayakan melebihi GDBR.




Status:

Pemohon: Dara Binti Usop
No. Kad Pengenalan: 770419-13-****
No. Siri Borang: D 173594
Jumlah Dipohon: RM85,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Perbezaan tandatangan klien pada borang trading.




Status:

Pemohon: Mohd Zubir Bin Mohd Razali
No. Kad Pengenalan: 780411-08-****
No. Siri Borang: D 182473
Jumlah Dipohon: RM40,000-00
Jumlah Diluluskan: RM10,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Hidyanti Binti Othman
No. Kad Pengenalan: 820215-01-****
No. Siri Borang: UKH 1-11 01077548 / 01077549
Jumlah Dipohon: RM10,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Faradiyatul Liana Binti Abu Samah
No. Kad Pengenalan: 790725-10-****
No. Siri Borang: D 265117
Jumlah Dipohon: RM90,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:


Pemohon: Mastiyah Binti Bogol
No. Kad Pengenalan: 761223-13-****
No. Siri Borang: D 320327
Jumlah Dipohon: RM130,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Ahmad Sabri Bin Sharif
No. Kad Pengenalan: 800929-08-****
No. Siri Borang: IDSB 1-12 01077550 / 01077551
Jumlah Dipohon: RM200,000-00
Jumlah Diluluskan: RM200,00-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Azrina Binti Abdul Aziz
No. Kad Pengenalan: 800326-03-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1876321 / 1876322
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: RM15,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Aida Binti Montong
No. Kad Pengenalan: 800504-13-****
No. Siri Borang: D 262614
Jumlah Dipohon: RM121,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Mohd Ezuan Bin Amom
No. Kad Pengenalan: 840825-01-****
No. Siri Borang: D 309372 ARB
Jumlah Dipohon: RM183,000-00
Jumlah Diluluskan: RM183,000-00
Nota: Cek telah di depositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Rumiza Binti Ahmad
No. Kad Pengenalan: 820820-04-****
No. Siri Borang: D 309373 ARB
Jumlah Dipohon: RM80,000-00
Jumlah Diluluskan: RM80,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Intan Farhana Binti Amom
No. Kad Pengenalan: 860826-23-****
No. Siri Borang: D 309371 ARB
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: RM100,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Md Fadli Bin Matali
No. Kad Pengenalan: 760530-12-****
No. Siri Borang: D 226319
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: RM5,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Abd Rahman Bin Ahmad
No. Kad Pengenalan: 740716-67-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1921521 / 1921522
Jumlah Dipohon: RM80,000-00
Jumlah Diluluskan: RM141,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Mohd Zakimi Bin Othman
No. Kad Pengenalan: 841121-03-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1876096 / 1876097
Jumlah Dipohon: RM39,000-00
Jumlah Diluluskan: RM38,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Ahmad Rasul Bin Ahmad Tajuddin
No. Kad Pengenalan: 820716-02-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1876339
Jumlah Dipohon: RM58,000-00
Jumlah Diluluskan: RM57,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Harzatini Binti Mat Ali
No. Kad Pengenalan: 850309-06-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1864493
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Bad CCRIS Conduct'.




Status:

Pemohon: Ainee Adina Binti Mohamed
No. Kad Pengenalan: 800313-03-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1918991
Jumlah Dipohon: RM81,000-00
Jumlah Diluluskan: RM64,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Tuan Nurul Hidayah Binti Tuan Hussin
No. Kad Pengenalan: 900401-03-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1918999
Jumlah Dipohon: RM40,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: High commitment.




Status:

Pemohon: Muhamad Hisham Bin Abdul Rahim
No. Kad Pengenalan: 750506-08-****
No. Siri Borang:
PTR 1-10 0386469 / 1-12 01667135
Jumlah Dipohon: RM47,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Yuzaini Bin Mohd Yusof
No. Kad Pengenalan: 800314-02-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1918998
Jumlah Dipohon: RM96,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Pemohon membatalkan permohonan.




Status:

Pemohon: Mohd Sharizal Bin Sanik
No. Kad Pengenalan: 741122-03-****
No. Siri Borang:
PTR 1-12 01667132 / 01676361
Jumlah Dipohon: RM107,000-00
Jumlah Diluluskan: RM105,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Azhar Bin Abdul Aziz
No. Kad Pengenalan: 640413-07-****
No. Siri Borang:
PTR 1-12 01667128 / 01667129
Jumlah Dipohon: RM18,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Melebihi had potongan 60%.




Status:

Pemohon: Salwani Binti Mat Ming
No. Kad Pengenalan: 780203-11-****
No. Siri Borang: MBSB 1-12 01667130
Jumlah Dipohon: RM250,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Wan Muhammad Fadli Bin Wan Ibrahim
No. Kad Pengenalan: 781228-02-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1864019
Jumlah Dipohon: RM67,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'Bad CCRIS conduct'.




Status:

Pemohon: Zaleha Binti Syed Alwi
No. Kad Pengenalan: 710410-01-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1864020
Jumlah Dipohon: RM20,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: 'High Commitment'.




Status:

Pemohon: Zubaidah Binti Senin
No. Kad Pengenalan: 770724-01-****
No. Siri Borang: D 330126
Jumlah Dipohon: RM78,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Zaifadzila Binti Noriza
No. Kad Pengenalan: 771003-12-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1918964
Jumlah Dipohon: RM11,000-00
Jumlah Diluluskan: RM11,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Mohd Alif Omar Bin Md Abu Bakar
No. Kad Pengenalan: 840112-07-****
No. Siri Borang: D 330131
Jumlah Dipohon: RM71,000-00
Jumlah Diluluskan: RM48,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Muhammad Hafiz Bin Mohamad Nadzir
No. Kad Pengenalan: 820709-03-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1864490
Jumlah Dipohon: RM30,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: -




Status:

Pemohon: Suhanie Binti Samad
No. Kad Pengenalan: 820709-03-****
No. Siri Borang: MAB D 338489
Jumlah Dipohon: RM200,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Due to new rules implemented by BNM.




Status:

Pemohon: Kalsom Binti Mahat
No. Kad Pengenalan: 790124-01-****
No. Siri Borang: IDSB 1-11 1864491
Jumlah Dipohon: RM100,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: -




Status:

Pemohon: Jikoh Bin Unggun
No. Kad Pengenalan: 670322-12-****
No. Siri Borang: MAB D 338490
Jumlah Dipohon: RM185,000-00
Jumlah Diluluskan: Permohonan ditolak.
Nota: Due to new rules implemented by BNM.




Status:

Pemohon: Maswiza Binti Muhamad
No. Kad Pengenalan: 800510-14-****
No. Siri Borang: PTR 1-12 01370097/98
Jumlah Dipohon: RM41,000-00
Jumlah Diluluskan: RM40,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Mohd Taufiq Bin Hj Ishak
No. Kad Pengenalan: 790605-06-****
No. Siri Borang: PTR 1-12 01370099/100
Jumlah Dipohon: RM74,000-00
Jumlah Diluluskan: RM74,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Salimatul Hafizah Binti Subawaihi
No. Kad Pengenalan: 840429-08-****
No. Siri Borang: PTR 1-12 02289743/744
Jumlah Dipohon: RM12,000-00
Jumlah Diluluskan: RM11,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Ahmad Naza Rudy Bin Awang
No. Kad Pengenalan: 821007-03-****
No. Siri Borang: PTR 1-12 02289755/756
Jumlah Dipohon: RM33,000-00
Jumlah Diluluskan: RM18,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Iskasymar Bin Itam @ Ismail
No. Kad Pengenalan: 791004-10-****
No. Siri Borang: PTR 1-12 02296425/426
Jumlah Dipohon: RM80,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Haris Bin Dahlan
No. Kad Pengenalan: 710904-05-****
No. Siri Borang: PTR 1-12 02296427/428
Jumlah Dipohon: RM24,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Mokhtar Bin Che Lah
No. Kad Pengenalan: 720720-06-****
No. Siri Borang: RCE 1-13 00341160/161
Jumlah Dipohon: RM38,000-00
Jumlah Diluluskan: RM40,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Azhar Bin Abdul Aziz
No. Kad Pengenalan: 640413-07-****
No. Siri Borang: RCE 1-10 1601776/163
Jumlah Dipohon: RM22,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Mohd Sabri Bin Saad
No. Kad Pengenalan: 800819-02-****
No. Siri Borang: RCE 1-13 00341164/165
Jumlah Dipohon: RM17,000-00
Jumlah Diluluskan: RM17,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Norshahida Binti Noordin
No. Kad Pengenalan: 800326-08-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2136433
Jumlah Dipohon: RM10,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Azree Bin Ikhsan
No. Kad Pengenalan: 881118-56-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2580438
Jumlah Dipohon: RM7,000-00
Jumlah Diluluskan: RM5,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Nor Azlinda Binti Abdul Karim
No. Kad Pengenalan: 851004-08-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2580437
Jumlah Dipohon: RM15,000-00
Jumlah Diluluskan: RM12,700-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Syuhailmi Bin Shahuddin
No. Kad Pengenalan: 790722-08-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2580442
Jumlah Dipohon: RM17,000-00
Jumlah Diluluskan: RM17,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Siti Norasikin Binti Abd Zarim
No. Kad Pengenalan: 850203-05-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2580449
Jumlah Dipohon: RM8,000-00
Jumlah Diluluskan: RM5,700-00
Nota: Cek telah didepoaitkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Maswiza Binti Muhamad
No. Kad Pengenalan: 800510-14-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2432276
Jumlah Dipohon: RM18,000-00
Jumlah Diluluskan: RM10,400-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Sharidah Binti Susudin
No. Kad Pengenalan: 850608-13-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2432275
Jumlah Dipohon: RM17,000-00
Jumlah Diluluskan: RM17,000-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Mohamad Nazim Bin Othman
No. Kad Pengenalan: 780524-08-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2432278
Jumlah Dipohon: RM17,000-00
Jumlah Diluluskan: RM17,200-00
Nota: Cek telah didepositkan ke dalam akaun bank.




Status:

Pemohon: Sabura Binti Mohammed
No. Kad Pengenalan: 670113-04-****
No. Siri Borang: KOG 1-11 1086334
Jumlah Dipohon: RM26,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Muhamad Bin Maarof
No. Kad Pengenalan: 780709-14-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2144623
Jumlah Dipohon: RM11,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Saiful Zahman Bin Ismail
No. Kad Pengenalan: 780719-11-****
No. Siri Borang: KOG 1-13 00291363
Jumlah Dipohon: RM18,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Norsuziana Binti Minhat
No. Kad Pengenalan: 850430-01-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2144624
Jumlah Dipohon: RM35,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.




Status:

Pemohon: Nor Apizah Binti Idzuddin
No. Kad Pengenalan: 810210-04-****
No. Siri Borang: KOG 1-10 2144625
Jumlah Dipohon: RM33,000-00
Jumlah Diluluskan: -
Nota: Borang permohonan sedang diproses.



- End of list -

Simbol:

CATS-CoShare Application Tracking System.
-Ya be da be do!..alhamdulillah syukran!
-Oppsss! (boleh mohon semula tahun depan, gaji + elaun naik).
-Permohonan sedang diproses...
-Permohonan tertangguh...
-Pemohon membatalkan permohonan!
-Kelulusan daripada CoShare's Credit Review Dept.
-Borang permohonan telah dihantar ke KFHMB.
-Borang permohonan dipos ekpres oleh klien terus ke CoShare.
-Borang permohonan baru diterima (belum dihantar ke CoShare).
Kemaskini terakhir: Ahad, 17 Nov 2013 8:09am.
[Nota] - Penyelenggaraan Database Klien:
Rekod data permohonan klien yang telah melebihi 3 bulan dari tarikh kelulusan/penolakan/pembatalan permohonan, akan dikeluarkan daripada kotak 'Status Permohonan' di atas untuk memendekkan senarai dan memudahkan pencarian. Harap maklum. -Mr.K™-

Untuk Makluman dan Pertanyaan Status

Sila hubungi staf CoShare berikut:

Customer Service Department:
Suzielawati 03-6142 9999 samb. 7203

CoShare Hotline: 03-6142 9999     Fax: 03-6142 8898

*Bagi MO & klien KRIZA EMPIRE, boleh berhubung terus dengan Mr.K™ 010-251 3237

*Cetak Borang Aduan Kelewatan Pemprosesan.
(sekiranya permohonan anda telah MELEBIHI tempoh 10 hari bekerja)








Map IP Address